MIÓD MANUKA UMF 15 MG514 500G MYVITA

Dostępność: Produkt niedostępny
Cena: 425,25 zł 425.25
ilość szt.

towar niedostępny

Producent: MyVita
Kod produktu: 9400554004355
Opis

Miód Manuka Happy Valley UMF15+ MG 514 500g MyVita

- Certyfikat UMF® 5+ odpowiada poziomowi 83+ jednostek Methylglyoxalu (MG)
- wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego
- duża zawartość składników aktywnych
- dobroczynny wpływ na skórę
- wsparcie odporności

Miody Manuka to produkt pochodzący wyłącznie z Nowej Zelandii. Jego nazwa pochodzi z języka maori i odznacza "miód z drzewa herbacianego". Są one miodami jednorodnymi, wytwarzanymi z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Posiadają one charakterystyczny smak; lekko gorzki, ziemisty. W swoim składzie zawierają wiele składników aktywnych. Mają pozytywny wpływ na odporność i wspieranie organizmu. Pozytywnie oddziałuje na funkcjonowanie układu pokarmowego. Ma dobroczynny wpływ na poprawę skóry, szczególnie tej problematycznej.
Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii. Happy Valley to firma rodzinna, założona w roku 1975 przez Bena Rawnsleya i jego żonę Dot, a którą po dzień dzisiejszy prowadzą dwie rodziny: Lipcombe's i Harvey's.
Miód z krzewu Manuka Happy Valley UMF® jest w 100% czystym, niezależnie testowanym w akredytowanych laboratoriach produktem. Zawiera wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych składników aktywnych. Produkt w 100% pochodzi z Nowej Zelandii i jest pakowany wyłącznie w miejscu wytwarzania.
Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF®. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka, a certyfikat stosowany jest przez większość producentów w Nowej Zelandii. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF® determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).
Żeby uzyskać certyfikat UMF® należy poddać produkt badaniom, a także spełnić rygorystyczne normy jakościowe.

Znaczenie parametrów miodów:
DHA – Substancja określająca wiek miodu, z której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,
MG – poziom methylgloaxalu odpowiadającego za właściwości miodu,
Leptosperin – składnik występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka
HMF – czyli ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany lub nieuczciwy przedsiębiorca podgrzał go w celu sztucznego podniesienia poziomu MG).

SKŁADNIKI
100% miód manuka.



  • SSL Bezpieczne zakupy

  • 14 dni na zwrot towaru

  • Szybka wysyłka

  • Korzystne ceny

  • Sprawdzona jakość

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl