MIÓD MANUKA UMF 15 MG514 500G MYVITA
towar niedostępny
Miód Manuka Happy Valley UMF15+ MG 514 500g MyVita
- Certyfikat UMF® 5+ odpowiada poziomowi 83+
jednostek Methylglyoxalu (MG)
-
wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego
- duża zawartość składników
aktywnych
- dobroczynny wpływ na skórę
- wsparcie
odporności
Miody Manuka to
produkt pochodzący wyłącznie z Nowej Zelandii. Jego nazwa pochodzi z języka
maori i odznacza "miód z drzewa herbacianego". Są one miodami jednorodnymi,
wytwarzanymi z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Posiadają
one charakterystyczny smak; lekko gorzki, ziemisty. W swoim składzie zawierają
wiele składników aktywnych. Mają pozytywny wpływ na odporność i wspieranie
organizmu. Pozytywnie oddziałuje na
funkcjonowanie układu pokarmowego. Ma dobroczynny wpływ na poprawę
skóry, szczególnie tej problematycznej.
Happy Valley to jeden z najstarszych
producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie
doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne
właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na
terenie Nowej Zelandii. Happy Valley to firma rodzinna, założona w roku 1975
przez Bena Rawnsleya i jego żonę Dot, a którą po dzień dzisiejszy prowadzą dwie
rodziny: Lipcombe's i Harvey's.
Miód z krzewu Manuka Happy Valley UMF® jest
w 100% czystym, niezależnie testowanym w akredytowanych laboratoriach
produktem. Zawiera wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka,
naturalnych składników aktywnych. Produkt w 100% pochodzi z Nowej Zelandii i
jest pakowany wyłącznie w miejscu wytwarzania.
Happy Valley jest dumnym
członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF®.
Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka, a certyfikat
stosowany jest przez większość producentów w Nowej Zelandii. Jest to
najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF® determinują
wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu
(MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).
Żeby uzyskać
certyfikat UMF® należy poddać produkt badaniom, a także spełnić rygorystyczne
normy jakościowe.
Znaczenie
parametrów miodów:
DHA – Substancja określająca wiek miodu, z
której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,
MG – poziom
methylgloaxalu odpowiadającego za właściwości miodu,
Leptosperin – składnik
występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka
HMF –
czyli ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach
pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został
przegrzany lub nieuczciwy przedsiębiorca podgrzał go w celu sztucznego
podniesienia poziomu
MG).
SKŁADNIKI
100% miód
manuka.