PASTA MIGDAŁOWA 185G PRIMAVIKA
towar niedostępny
PASTA MIGDAŁOWA 185G PRIMAVIKA
Masło Migdałowe prażone marki Primavika to delikatne, aksamitne i wyjątkowy w smaku krem z migdałów prażonych bez dodatku cukru. Wykonany został w 99,9% z migdałów, z odrobiną soli morskiej dodanej do smaku. Nie zawiera zbędnych konserwantów i ulepszaczy smaku. Zawiera duże ilości białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz wapnia.
Krem Migdałowy Primavika jest delikatny, aksamitny i wyjątkowy w smaku. Idealny jako dodatek do kanapek, ciastek oraz wafelków. Z powodzeniem może być używane jako zdrowszy zamiennik masła orzechowego.
Masło Migdałowe Primavika możesz wykorzystać do:
-
Ciasto migdałowe,
-
Kanapki z masłem migdałowym i cynamonem,
-
Naleśniki z masłem migdałowym i cukrem pudrem z ksylitolem.
MASŁO MIGDAŁOWE WŁAŚCIWOŚCI
Wiecie, że migdały jako jedyne z orzechów posiadają właściwości alkalizujące? Zakwaszony organizm reaguje przewlekłym zmęczeniem. Jeśli chcecie pozbyć się z tego stanu włączcie do diety kremowe masło. Może w postaci jaglanki z jego dodatkiem?
Orzechy nerkowca oraz migdały wykazują najsłabsze działanie alergizujące wśród orzechów. Dlatego spożywanie migdałów poleca się kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym, gdyż zawierają dużo żelaza, neutralizują objawy zgagi i wspomagają laktację.
Masłem migdałowym możecie posmarować świeży żytni chleb, przełożyć powidłami śliwkowymi i zabrać ze sobą w drogę jako energetyczną przekąskę. Spróbujcie też wersji wytrawnej: dodatek masła migdałowego może zmienić zwykłe warzywne leczo w wykwintne danie.
MASA NETTO:
185g
SKŁADNIKI
Migdały prażone 99,9%, sól morska.